348360398 245900284718279 6353611080835926670 n

… to není známá, upravená poučka, ale počet účastí našich žáků ZŠ Školní na sportovních soutěžích.

Začali jsme 18. května na krajských závodech atletiky ve Znojmě. Studené, deštivé počasí neodradilo našeho nejlepšího sportovce Patrika Čapka, který si v silné konkurenci vydobyl třetí místo ve všech disciplínách.

O týden později jsme již celá naše škola závodila ve sprintu, vytrvalosti, skoku do dálky a hodu.

Všichni žáci s nadšením předvedli svoji sportovní zdatnost a nejlepší z nich byli nominovaní na okresní závody SHM v Břeclavi. Pro naše nejmenší byl připraven alternativní sportovní den. Slalom na trojkolce, překážková dráha, hod talířem, hod na cíl, hod granátem do dálky. Užili jsme si všichni zábavy, legrace a pěkného dne.

Do Břeclavi jsme odjížděli v pátek 9. června v tomto složení: mladší žákyně – Eliška Tvrdá, Gabriela Šromková a Mia Šimko. Za starší žákyně závodila Nela Vajdíková. Mladí muži byli zastoupeni Lukášem Hozou, Alešem Šromkem a Sebestiánem Perským. A mužskou atletickou formaci tvořili Patrik Čapek, František Baláž, Eliáš Jankovič a Toník Košík.

Také tady nebyly podmínky jednoduché. Jednak konkurence škol, ale i deštivé počasí ovlivnilo výkony všech sportovců. Získali jsme řadu medailí - Lukáš 6, Eliška 3, Eliáš a Patrik po jedné medaili.

Atletické jaro bylo úspěšné, plné dobrých výkonů a radosti z pohybu.

 IMG 3201

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie z této akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii nebo zde.